Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Latvijas upēs lielākoties pazeminājās, vietām svārstījās ar tendenci pazemināties. Daugavā turpinājās ledus iešana no Daugavpils līdz Pļaviņām.

Ūdens līmenis aizvadītajā diennaktī Daugavā no Verhņedvinskas līdz Krāslavai ūdens līmenis paaugstinājās par 4...7 cm, bet Daugavpils - Jēkabpils posmā pazeminājās par 6...9 cm, Zeļķu Pļaviņu posmā pazeminājās par 22...29 cm.

Šorīt Daugavā Krievijā un Baltkrievijā joprojām ledus sega, nepilna ledus sega vai ledus sega ar lāsmeņiem, pie Vitebskas un Polockas palieku piesalas, bet pie Verhņedvinskas upe brīva. Daugavā posmā Piedruja - Jēkabpils gar krastiem piesalas vai paliku piesalas, pie Zeļķiem upes krastos ledus krautņi, upē iet rets ledus, bet pie Pļaviņām nepilna ledstāve. Rēzeknē pie Griškāniem reta vižņu iešana, Aiviekstē pie Lubānas piesalas, bet pie Aiviekstes HES reta vižņu iešana. Pededzē pie Litenes ledus sega ar lāsmeņiem. Ogrē pie Lielpēčiem un Ogres pilsētā ledus krautņi upes krastos. Gaujā pie Velēnas arī ledus krautņi upes krastos. Amatā pie Melturiem un Sedā pie Oleriem piesalas gar krastiem. Citas upes pārsvarā brīvas no ledus.

Šodien un tuvākajās dienās ūdens līmenis upēs svārstīsies ar tendenci pazemināties. Daugavā turpināsies ledus iešana, ūdens līmenis svārstīsies.

Pavasarī bīstams ir arī biezs ledus!! Atrasties uz ledus ir ļoti BĪSTAMI!

Informācijai sekojiet LVĢMC mājaslapā jaunumu sadaļā, Plūdu riska informācija sistēmā (PRIS), brīdinājumu sadaļā, kā arī sociālajos medijos Twitter un Facebook.