Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Latvijas upēs pazeminājās vai svārstījās ar tendenci pazemināties. Daugavā turpinājās ledus iešana no Piedrujas līdz Pļaviņām, ūdens līmenis svārstījās ar tendenci paaugstināties.

Ūdens līmenis Daugavas augštecē svārstījās, posmā Suraža - Verhņedvinska paaugstinājās par 2...13 cm, pie Piedrujas un Daugavpils paaugstinājās par 23...25 cm, pie Krāslavas svārstījās. Daugavā pie Vaikuļāniem izveidojās sastrēgums un ūdens līmenis paaugstinājies par 59 cm diennakts laikā. Jersikas - Zeļķu posmā ūdens līmenis pazeminājās par 2...13 cm, bet pie Pļaviņām paaugstinājās par 25 cm. Citās upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājās vai svārstījās ar tendenci pazemināties, bet Misā pie Lielveisiem, Svētē pie Ūziņiem,  Gaujā pie Valmieras un Aiviekstē pie Lubānas ūdens līmenis paaugstinājās par 8...9 cm.

Šorīt Daugavā Krievijā un Baltkrievijā joprojām ledus sega, nepilna ledus sega vai ledus sega ar lāsmeņiem, pie Vitebskas un Polockas palieku piesalas, bet pie Verhņedvinskas ledus sakustējies un izveidojies vaļums. Daugavā Piedrujas - Daugavpils posmā iet ledus, pie Vaikuļāniem veidojas sastrēgums. Jersikas - Jēkabpils posmā gar krastiem palieku piesalas un upē iet sniega putra un ledus. Pie Zeļķiem gar upes krastiem ir ledus krautņi un upē iet rets ledus, pie Pļaviņām ledus kūst uz vietas, un saglabājas nepilna ledstāve. Daugavas baseina upes pārsvarā brīvs no ledus, tomēr Aiviekstē gar krastiem piesalas, Pededzē pie Litenes joprojām ledus sega ar lāsmeņiem un ūdens uz ledus, bet Ogres upē gar krastiem ledus krautņi.  Gaujā pie Velēnas gar krastiem ledus krautņi, pārējā upes brīva no ledus. Salacā pie Mazsalacas ledus krautņi gar upes krastiem, citas Gaujas un Salacas baseina upes ir brīvas no ledus. Zemgales un Kurzemes upes ir brīvas no ledus.

Šodien un tuvākajās dienās ūdens līmenis upēs svārstīsies ar tendenci pazemināties. Daugavā turpināsies ledus iešana un lāsmeņi kļūs lielāki, ūdens līmenis paaugstināsies vai svārstīsies ledus iešanas laikā.

Pavasarī bīstams ir arī biezs ledus!! Atrasties uz ledus ir ļoti BĪSTAMI!

Informācijai sekojiet LVĢMC mājaslapā jaunumu sadaļā, Plūdu riska informācija sistēmā (PRIS), brīdinājumu sadaļā, kā arī sociālajos medijos Twitter un Facebook.