Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Latvijas upēs svārstījās.

Ūdens līmenis Daugavas augštecē posmā Zapadnaja Dvina – Polocka pārsvarā paaugstinājās par 1...7 cm, bet pie Veļižas (Krievija) pazeminājās par 12 cm, pie Verhņedvinskas (Baltkrievija) ūdens līmenis pazeminājās par 7 cm. Daugavā posmā Piedruja – Jersika un Zeļķi – Pļaviņas ūdens līmenis pazeminājās par 1...14 cm, bet pie Jēkabpils paaugstinājās par 10 cm. Daugavas basein upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājās par 2...39 cm, bet Dubnā pie Višķiem, Aiviekstē un Pededzē pie Litenes ūdens līmenis paaugstinājās par 4...13 cm. Gaujā, Salacā pie Mazsalacas un Salacas baseina upēs ūdens līmenis paaugstinājās par 3...16 cm, Gaujas baseina upēs un Salacā pie Lagastes ūdens līmenis pazeminājās par 2...7 cm. Lielupē, Misā pie Lielveisiem, Svētē un Bērzē ūdens līmenis paaugstinājās par 5...25 cm, bet Mēmelē pie Tabokines un Viesītē pie Sudrabkalniem ūdens līmenis pazeminājās par 3...10 cm.  Ventā Leckavas – Vārdavas posmā, Rojā pie Rojupes, Bārtā, Užavā, Rīvā un Durbē ūdens līmenis pazeminājās par 2...24 cm, bet Ventā Kuldīgas – Vendzavas posmā, Irbē pie Vičakiem, Abavā un Imulā pie Pilskalniem ūdens līmenis paaugstinājās par 5...16 cm.

Šorīt Daugavā Krievijā un Baltkrievijā joprojām ledus sega, nepilna ledus sega vai ledus sega ar lāsmeņiem, pie Vitebskas un Polockas palieku piesalas. Daugavā Piedrujas – Krāslavas posmā iet reti vai bieži vižņi un ledus, pie Daugavpils vaļums, pie Vaikuļāniem ledus ir sakustējies un gar krastiem vaļumjoslas. Jersikas – Jēkabpils posmā gar krastiem palieku piesalas un upē iet reti vižņi un ledus. Pie Zeļķiem gar upes krastiem ir ledus krautņi un upē iet rets ledus vai vižņi. Daugavas baseina upes pārsvarā brīvs no ledus, tomēr Aiviekstē gar krastiem piesalas, Pededzē pie Litenes joprojām ledus sega ar lāsmeņiem un Ogres upē gar krastiem ledus krautņi un iet rets ledus.  Gaujā pie Velēnas gar krastiem ledus krautņi, pārējā upes brīva no ledus. Tirzā pie Lejasciema joprojām ledus sablīvējums lejpus un augšpus NS, Salacā pie Mazsalacas ledus krautņi gar upes krastiem, citas Gaujas un Salacas baseina upes ir brīvas no ledus. Zemgales un Kurzemes upes ir brīvas no ledus.

Šodien un tuvākajās dienās ūdens līmenis Latgales un Vidzemes upēs svārstīsies ar tendenci pazemināties, Zemgales upēs svārstīsies, bet Kurzemes upēs ūdens līmenis pazemināsies. Turpināsies ledus sairšana un iešana upēs. Daugavā turpināsies ledus iešana un lāsmeņi kļūs lielāki.

Pavasarī bīstams ir arī biezs ledus!! Atrasties uz ledus ir ļoti BĪSTAMI!

Informācijai sekojiet LVĢMC mājaslapā jaunumu sadaļā, Plūdu riska informācija sistēmā (PRIS), brīdinājumu sadaļā, kā arī sociālajos medijos Twitter un Facebook.