Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis lielākajā daļā upju paaugstinājās. Kurzemē vairākās upēs un Daugavā pārsvarā pazeminājās.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā no Zapadnaja Dvina līdz Ullai paaugstinājās par 4...18 cm, pie Verhņedvinskas un Piedrujas svārstījās, bet Daugavpils - Jēkabpils posmā pazeminājās par 1...7 cm. Visstraujāk pazeminājās pie Zeļķiem, kur, ledus sastrēgumam virzoties uz Pļaviņu pusi, ūdens līmenis pazeminājās par 61 cm, bet pie Pļaviņām paaugstinājās par 25 cm. Daugavas baseina upēs ūdens līmenis paaugstinās par 1...33 cm, Indricā pie Brūnuļiem pazeminājās par 2 cm. Gaujas baseina upēs ūdens līmenis paaugstinājās par 9...31 cm, bet Gaujas lejtecē un Amatā pie Melturiem svārstījās. Salacas baseina upēs ūdens līmenis paaugstinājās par 6...35 cm. Lielupē no Mežotnes līdz Staļģenei ūdens līmenis paaugstinājās par 19...25 cm, bet no Jelgavas līdz Slokai pazeminājās par 4...10 cm. Lielupes baseina upēs ūdens līmenis paaugstinājās par 4...23 cm, bet Mūsā Ustukia (Lietuva) un Viesītē pie Sudrabkalniem pazeminājās par 7...13 cm.

Šorīt Daugavā Krievijā un Baltkrievijā joprojām ledus sega, nepilna ledus sega vai ledus sega ar lāsmeņiem, pie Vitebskas un Polockas palieku piesalas. Vakar ledus gāja Daugavā pie Piedrujas un Krāslavas, tur piesalas gar upes krastiem un upē reta vižņu iešana. Pie Daugavpils un Vaikuļāniem ir piekrastes vaļumjoslas, pie Daugavpils ledus sega ar izskalojumiem. Pie Jersikas un Jēkabpils paliku piesalas gar upes krastiem, bet pie Zeļķiem ledus krautņi upes krastos. Pie Pļaviņām nepilna ledus sega. Aiviekstes grīva pie ietekas Daugavā brīva no ledus, Daugavā pie Pļaviņām no Aiviekstes grīvas līdz karjeriem labā puse upei brīva no ledus. Daugavas baseina upes lielākoties brīvas no ledus, bet Aiviekstē joprojām piesalas gar krastiem, Rēzeknē pie Griškāniem paliku piesalas, Pededzē pie Litenes ir ledus sega ar izskalojumiem. Ogrē gar upes krastiem krautņi, upē reta ledus iešana. Gaujā pie Velēnas ledus krautņi upes krastos, Tirzā ledus sablīvējums, citas Gaujas baseina upes pārsvarā brīvas. Salacā pie Mazsalacas ledus krautņi upes krastos, citas upes pārsvarā brīvas. Zemgales un Kurzemes upes brīvas no ledus.

Šodien un tuvākajās dienās ūdens līmenis Latvijas upēs lielākoties paaugstināsies, bet Daugavā svārstīsies ar tendenci paaugstināties. Turpināsies ledus sairšana un iešana upēs. Daugavā turpināsies ledus iešana un lāsmeņi kļūs lielāki. Vairākās Kurzemes upēs ūdens līmenis sāks svārstīties vai pazemināties.

Pavasarī bīstams ir arī biezs ledus!! Atrasties uz ledus ir ļoti BĪSTAMI!

Informācijai sekojiet LVĢMC mājaslapā jaunumu sadaļā, Plūdu riska informācija sistēmā (PRIS), brīdinājumu sadaļā, kā arī sociālajos medijos Twitter un Facebook