Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis lielākajā daļā upju paaugstinājās, Daugavā pārsvarā pazeminājās.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā no Polockas līdz Jēkabpilij pazeminājās par 10...20 cm, pie Zeļķiem par 30 cm, bet pie Pļaviņām paaugstinājās par 25 cm. Daugavas baseina upēs ūdens līmenis pārsvarā paaugstinās ar dažādu intensitāti - 2...38 cm, bet Aiviekstē pie Lubānas pazeminājās par 6 cm. Gaujā un Salacā, kā arī to baseinu upēs ūdens līmenis paaugstinājās par 4...23 cm, Gaujā pie Carnikavas pazeminājās par 7 cm. Zemgales un Kurzemes upēs ūdens līmenis lielākoties paaugstinājās par 1...43 cm, bet Lielupē no Jelgavas līdz Slokai pazeminājās par 11...14 cm, savukārt, Svētē par 3 cm.

Šorīt Daugavā pie Piedrujas gar krastiem piesalas, pie Krāslavas vaļums, bet Daugavpils - Vaikuļānu posmā piekrastes vaļumjoslas, pie Daugavpils un Jersikas ledus sega ar lāsmeņiem. Pie Jēkabpils gar krastiem piesalas un paliku piesalas. Daugavā pie Zeļķiem turpinās ledus uzkrāšanās, saglabājas sastrēgums lejpus novērojumu stacijai. Pie Pļaviņām ledus sega ar lāsmeņiem un uz ledus ūdens. Daugavas baseina upes brīvas no ledus, vietām gar krastiem saglabājušās piesalas. Pededzē pie Litenes saglabājusies ledus sega ar lāsmeņiem, ir sniegūdens lāmas un ūdens uz ledus. Ogres upē posmā Lielpēči - Ogre gar krastiem ledus krautņi. Gaujā pie Velēnas gar krastiem ledus krautņi, pie Valmieras iet rets ledus un gar krastiem paliku piesalas, pie Siguldas upe ir brīva no ledus. Tirzā pie Lejasciema joprojām ledus sablīvējums augšpus un lejpus novērojumu stacijai, bet citās Gaujas baseina upēs lielākoties brīvas no ledus. Salacā pie Mazsalacas gar upes krastiem ledus krautņi, Rūjā pie Vilnīšiem paliku piesalas. Lielupe posmā Mežotne -  Kalnciems ir brīva no ledus, bet pie Slokas paliku piesalas. Zemgales un Kurzemes upes pārsvarā brīvas no ledus.

Šodien un tuvākajās dienās ūdens līmenis Latvijas upēs lielākoties paaugstināsies, bet Daugavā svārstīsies ar tendenci paaugstināties. Turpināsies ledus sairšana un iešana upēs. Daugavā Zeļķu - Pļaviņu posmā lāsmeņos ies ledus. Sablīvējums, kas ir starp Zeļķiem un Pļaviņām turpinās virzīties.

Pavasarī bīstams ir arī biezs ledus!! Atrasties uz ledus ir ļoti BĪSTAMI!

Informācijai sekojiet LVĢMC mājaslapā jaunumu sadaļā, Plūdu riska informācija sistēmā (PRIS), brīdinājumu sadaļā, kā arī sociālajos medijos Twitter un Facebook.