Aizvadītajā diennaktī, turpinoties sala periodam, Latvijas upēs no ledus brīvajos posmos novērota ledus veidošanās: vižņu iešana, piesalu veidošanās. Ūdens līmenis upēs pārsvarā pazeminājās, vietām svārstījās.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā un tās baseinu upēs pazeminājās par 1...22 cm, atsevišķos posmos svārstījās. Gaujas un Salacas baseina upēs ūdens līmenis pazeminājās par 2...13 cm. Zemgale sun Kurzemes upēs ūdens līmenis pazeminājās par 1...20 cm, vietām svārstījās.

Šorīt Daugavā pie Piedrujas gar krastiem piesalas un iet reti vižņi, pie Krāslavas vaļums, bet Daugavpils - Vaikuļānu posmā piekrastes vaļumjoslas, pie Daugavpils un Jersikas ledus sega ar lāsmeņiem. Pie Jēkabpils piesalas gar krastiem un upē turpinās vižņu iešana. Daugavā pie Zeļķiem turpinās ledus uzkrāšanās, saglabājas sastrēgums augšpus un lejpus novērojumu stacijai. Pie Pļaviņām ledus sega ar lāsmeņiem. Daugavas baseina upēs pārsvarā novērota vižņu iešana un piesalas gar krastiem. Pededzē pie Litenes saglabājusies ledus sega ar lāsmeņiem. Gaujā reta vai vidēja vižņu iešana vai šķīvjledus, pie Velēnas ledus krautņi upes krastos. Tirzā pie Lejasciema joprojām ledus sablīvējums augšpus un lejpus novērojumu stacijai, bet citās Gaujas baseina upēs gar krastiem piesalas. Salacā pie Mazsalacas ledus krautņi upes krastos, Rūjā pie Vilnīšiem nepilna ledstāve, bet Sedā pie Oleriem piesalas gar krastiem. Lielupē un Mēmelē reta vižņu iešana, vietām gar krastiem piesalas. Misā pie Lielveisiem, Mūsā pie Bauskas un Bērzē pie Baložiem gar krastiem piesalas, citas Zemgales upes brīvas no ledus. Kurzemes upes brīvas no ledus, vietām veidojas piesalas.

Šodien ūdens līmenis Latvijas upēs lielākoties pazemināsies vai svārstīsies.  Nedēļas nogalē atsāksies straujāka ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Pavasarī bīstams ir arī biezs ledus!! Atrasties uz ledus ir ļoti BĪSTAMI!

Informācijai sekojiet LVĢMC mājaslapā jaunumu sadaļā, Plūdu riska informācija sistēmā (PRIS), brīdinājumu sadaļā, kā arī sociālajos medijos Twitter un Facebook.