Aizvadītajā diennaktī, turpinoties sala periodam, Latvijas upēs no ledus brīvajos posmos novērota ledus veidošanās: vižņu iešana, piesalu veidošanās.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavas augštecē posmā Zapadnaja Dvina – Verhņedvinska pazeminājās par 2...22 cm, Piedrujas – Jēkabpils posmā pazeminājās par 7...15 cm, bet pie Zeļķiem paaugstinājās par 4 cm. Indricā, Laucesā, Dubnā pie Višķiem, Ošā, Rēzeknē, Aiviekstē pie Aiviekstes HES un Mazajā Juglā ūdens līmenis paaugstinājās par 1...26 cm, bet Dubnā pie Sīļiem, Aiviekstē pie Lubānas, Pededzē Ogrē un Lielajā Juglā ūdens līmenis pazeminājās par 3...15 cm.  Gaujā pie Velēnas ūdens līmenis paaugstinājās par 2 cm, bet posmā Valmiera – Carnikava pazeminājās par 2...9 cm. Gaujas baseina upēs, Salacā un Salacas baseina upēs ūdens līmenis pārsvarā paaugstinājās par 1...6 cm, izņemot Vaidavu pie Apes, Amatu pie Melturiem un Sedu pie Oleriem, kur ūdens līmenis pazeminājās par 2...19 cm. Lielupē Mežotnes – Staļģenes posmā ūdens līmenis pazeminājās par 10..12 cm, bet Jelgavas – Kalnciema posmā svārstījās ar tendenci paaugstināties. Zemgales upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājās par 1...25 cm, izņemot Viesīti pie Sudrabkalniem, kur ūdens līmenis paaugstinājās par 2 cm. Ventā Leckavas – Kuldīgas posmā ūdens līmenis pazeminājās par 6...27 cm, bet pie Vendzavas svārstījās. Kurzemes upēs ūdens līmenis svārstījās.

Šorīt Daugavā pie Piedrujas gar krastiem piesalas un iet reti vižņi, Krāslavas – Vaikuļānu posmā piekrastes vaļumjoslas, pie Daugavpils un Jersikas ledus sega ar lāsmeņiem. Pie Jēkabpils piesalas. Daugavā pie Zeļķiem turpinās ledus uzkrāšanās. Daugavas baseina upēs pārsvarā novērota vižņu iešana un piesalas gar krastiem, kā arī sniega putra uz ūdens. Pededzē pie Litenes saglabājusies ledus sega ar lāsmeņiem. Gaujā reta vai vidēja vižņu iešana vai šķīvjledus, Tirzā joprojām ledus sablīvējums augšpus un lejpus novērojumu stacijai, bet citās Gaujas baseina upēs gar krastiem piesalas. Salacā pie Mazsalacas ledus krautņi upes krastos, Rūjā pie Vilnīšiem nepilna ledstāve un reta vižņu iešana. Lielupē un Mēmelē reta vižņu iešana, vietām gar krastiem piesalas, arī Mūsā pie Bauskas un Bērzē pie Baložiem gar krastiem piesalas, citas Zemgales upes brīvas no ledus. Kurzemes upes brīvas no ledus, vietām veidojas piesalas.

Tuvākajās dienās ūdens līmeņi Latvijas upēs lielākoties pazemināsies vai svārstīsies. Nedēļas nogalē atsāksies straujāka ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Pavasarī bīstams ir arī biezs ledus!! Atrasties uz ledus ir ļoti BĪSTAMI!

Informācijai sekojiet LVĢMC mājaslapā jaunumu sadaļā, Plūdu riska informācija sistēmā (PRIS), brīdinājumu sadaļā, kā arī sociālajos medijos Twitter un Facebook.