Aizvadītajā diennaktī, turpinoties sala periodam, Latvijas upēs no ledus brīvajos posmos novērota ledus veidošanās: vižņu iešana, piesalu veidošanās.

Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis Daugavā no Polockas līdz Vaikuļāniem pārsvarā pazeminājās par 4...10 cm, bet Jersikas - Zeļķu posmā paaugstinājās par 6...11 cm. Daugavas baseina upēs ūdens līmenis pazeminājās par 2...25 cm, vietām svārstījās. Gaujā un tās baseina upēs ūdens līmenis pārsvarā pazeminājās par 13...28 cm, vietām svārstījās, bet Vaidavā pie Apes paaugstinājās par 13 cm. Salacā un Rūjā ūdens līmenis pazeminājās par 2...15 cm, bet Sedā paaugstinājās par 14 cm. Lielupes baseina upēs ūdens līmenis pazeminājās par 1...36 cm. Kurzemes upēs ūdens līmenis pazeminājās par 3...15 cm vai svārstījās, bet Rīvā paaugstinājās par 7 cm.

Šorīt Daugavā ledus situācija bez būtiskām izmaiņām, no ledus brīvajos posmos iet vižņi. Daugavā pie Zeļķiem turpinās ledus uzkrāšanās. Daugavas baseina upēs pārsvarā novērota vižņu iešana un piesalas gar krastiem. Pededzē pie Litenes saglabājusies ledus sega ar lāsmeņiem. Gaujā vidēja vižņu iešana vai šķīvjledus, Tirzā joprojām ledus sablīvējums augšpus un lejpus novērojumu stacijai, bet citās Gaujas baseina upēs gar krastiem piesalas. Salacā pie Mazsalacas ledus krautņi upes krastos, Rūjā pie Vilnīšiem nepilna ledstāve un reta vižņu iešana. Arī Zemgales un Kurzemes upēs lielākoties novērojama vižņu iešana un/vai piesalas gar krastiem, bet vietām upes brīvas no ledus.

Tuvākajās dienās ūdens līmeņi Latvijas upēs lielākoties pazemināsies vai svārstīsies. Nedēļas nogalē atsāksies straujāka ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Pavasarī bīstams ir arī biezs ledus!! Atrasties uz ledus ir ļoti BĪSTAMI!

Informācijai sekojiet LVĢMC mājaslapā jaunumu sadaļā, Plūdu riska informācija sistēmā (PRIS), brīdinājumu sadaļā, kā arī sociālajos medijos Twitter un Facebook.