27. aprīlī Jaunsilavas un Rožupes pamatskolas 9. klašu skolēni iepazinās ar pārtikas tehnologa profesiju un karjeras iespējām picērijā “Čili pica” Rīgā. Meistarklases dalībniekus sagaidīja smaidīgi, jauni, enerģiski Čili picas darbinieki un bija gatavi dalīties savās zināšanās par to, kas jāzina, jāievēro, lai uzceptu garšīgu picu. Pirms stāstījuma un praktiskās darbošanās uzsākšanas katrs meistarklases dalībnieks saņēma picas sagatavi. Skolēni noklausījās stāstījumu par to, kā tiek izvēlēti, svērti produkti picas pagatavošanai, kā notiek picas cepšanas process. Tālāk sekoja pašu darbs – dārzeņu, siera, bekona un citu produktu sakārtošana uz picas pamatnes. Uz īpašas zīmītes uzrakstīts savs vārds, lai pēc cepšanas varētu atpazīt savu meistardarbu. Īss brīdis un pamazām gatavās picas ceļoja atpakaļ uz meistarklasi. Sekoja instrukcija par pareizu picas sagriešanu un varējām baudīt to, kas sanācis.
Skolēnu atsauksmes:
“Katram bija iespēja veidot picu pēc paša patikas, katram bija ļauts radoši izpausties!”
“Man ļoti patika picērijā pašam taisīt savu picu, likt sastāvdaļas pēc paša patikas. Visiem bija smaids sejā un ar lielu prieku strādāja, arī es biju priecīgs un laimīgs.”
“Picērijā patika tas, ka mums mācīja un ļāva pašiem taisīt picu. Picērijas darbinieki bija ļoti laipni.”
Pasākums izraisīja skolēnos interesi par pārtikas tehnologa profesiju un karjeras iespējām picērijā “Čili pica”.
Pasākums notika projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.
Sanita Dubovska