Skarbais ziemeli, pieklusti šobrīd mazliet,

Balts cilvēks uz baltu mūžību iet.

Skarbais laiks ir cirtis ļoti sāpīgu brūci mūsu skolas kolektīvā.

Mūžībā aizsaukts ilggadējais skolotājs Jānis Zvirbulis. 27 gadus viņš bija cienīts un mīlēts kolēģu un skolēnu vidū, viņa kokapstrādes darbi apbrīnoti savā novadā un ārpus tā, viņa vadītajā pulciņā pieteicās aizvien vairāk un aizvien jaunāki skolnieki un skolnieces.

Jānis vairākkārt ieguvis Līvānu novada pašvaldības Gada darbinieka titulu, saņēmis Izcilības balvu par skolēnu sagatavošanu un augstiem rezultātiem valsts olimpiādēs un konkursos. Jānis ir radījis un patentējis savu metodisko uzskates līdzekli- attīstošo galda spēli “Latvju rakstu zīmes”. Tieši uz Jāni balstījās daudzu mūsu projektu realizācija- lapenes un namiņi skolas pagalmā, suvenīri UNESCO semināra viesiem no daudzām Latvijas skolām. Ideju par atpūtas soliem skolēniem Jānis pārvērta par oriģinālām tematiskām atgādnēm fizikā, matemātikā, angļu valodā.

Jānis bija Skolotājs ar lielo burtu, brīžiem strādājot pat piecās skolās, mērojot tālus ceļus uz darbu, pasaulslavenu mākslinieku koncertiem ar ģimeni, daudz laika veltot savu bērnu muzikālajai izglītošanai.

Paraugskolotājs, paraugkolēģis, paraugtēvs, paraugsaimnieks, kas savām rokām nemitīgi būvēja saviem putnēniem ligzdu, daudzas ieceres palika pusceļā tāpat kā viņa mūžs.

Jānis ir teicis, ka viņi ar sievu savos radošajos darbos papildina viens otru. Tiešām- mūsu skolu gadiem ilgi svētkos greznoja Jāņa un Daces kopdarbi – Bētlemes stūrītis, mirdzošās pilis un dabas ainavas kokā. Arī šobrīd Līvānu Svētā Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīcā Jānim atvadas māj viņa ģimenes izlolotie eņģeļu spārni…



Tava Jaunsilavas pamatskola